Tuesday, September 16, 2014

Ripsien ja kulmien kestovärjäys

Miten ripsien ja kulmien kestovärjäys tehdään? 

Tuote, joka käytetään on Refecto Cil kestoväri kulmakarvoille ja silmäripsille.

Ennen värjäystä pitää miettiä oikeasta värjäystä (blondille naisille löytyy vaalea sävy), tummalle hiuksille on muuttamia väriä valikoimassa, myös punaista löytyykin.

Kun sopiva vääri on löydetty aloitetaan työt.
- poistetaan meikki öljyttömillä Refecto Cil Damaquillant puhdistusnesteillä (ripset ja kulmat täytyy olla kuiva ja öljytöntä)
- 2 suojalappua on valmiina (Refecto Cil voidetta laitettu alapuolelle)
-Levitän RCil voidetta asiakaan alaluomellekin ja painan suojalappu kumpaankin alaluomeen, ripsien alapuolelle.
-sen jälkeen valmistetaan värinsekoitus (2cm väriä ja 10 tippaa RefectoCil Oxidant-hapetinta nestemäistä tai 15-20 tippaa RefectoCil Oxidant-hapetinta voidemaista) sekoita tikun avulla hyvin että seos on tasainen.
-pyytä asiakaista sulkemaan silmänsä ja levitä värin tikun avulla ripsiin, kaikki ripset pitää olla peitossa.
-sen jälkeen levitä loput seosta kulmiin, karvojen kasvusuuntaan (jos asiakas halua kulmien väri olla vaaleampaa kuin ripset, pitäisi valmistaa uuden seoksen)
-anna seokselle vaikutta 5-10 min ( riippuu toivotusta)
-ensin puhdistetaan kulmat. Ylimärinen väri poistetaan kuivalla pumpulitukolla ja sen jälkeen kostealla pumpulitukolla, jos väri joutunut iholle pese sen RefectoCil Color Cleanser puhdistusaineella nopeasti ja hellävaroin.
- sitten puhdistetaan ripsiä. Poista suojalaput varovasti nuolen suuntaisesti.Ylimärinen väri poistetaan kuivalla pumpulintukolla ja sen jälkeen pese veden ja pumpulin avulla. Asiakas pitää silmät kiinni niin kauan kunnes kaikki väriaine on huuhdeltu pois.

Jos asiakas halua vaihtaa kulmien värin tummasta vaaleammaksi, niitä ensin täytyy vaalentaa vaalennusvoidella ja sen jälkeen värjätä sopivan väriin.

 Mitä värjäysprosessissa tapahtuu? 

Kun sekoitetaan väriä ja hapetinta voide - (nestemäistä) jonkun aikaan kuluttua tule kemiallinen reaktio (happi vapautuu), seos laitetaan hiuksille, ja sen seos "avaa" hiusten pohjaa ja pääsee kuitukerrokseen. Hius "turvottaa" ja emäksissä hiusten ympäriässä värjäysainesta pienestä molekyyleista muodostuu isommaksi molekyyliksi ja jatavavat hiuksissa sisällä. Värjäyksen jälkeen hiuksia pestään ja neutraloidaan emäksinen reaktion lisäämällä happo pesuaineita.




No comments:

Post a Comment